TEROSS EVENTS
ZEEPKISTENWORKSHOP Het bouwen van een zeepkist behoord niet meer bij de opvoeding. Wie heeft er als kind geen zeepkist gebouwd? Vele jaren geleden, voor de komst van Nintendo en andere elektronika, hielden de kinderen zich met andere dingen bezig. Al dan niet uit nood geboren, hadden kinderen vroeger andere bezigheden. Het maken van een zeepkist was daar mogelijk onderdeel van.

Sinds 1999 organiseerd TEROSS ZEEPKISTENRACES en ZEEPKISTENWORKSHOPS. Allemaal met het doel mensen op een basic manier te vermaken. Een paar planken, wielen, een stukje touw en wat spijkers, schroeven en bouten. Meer is er niet nodig voor een zeepkist.
De eerste zeepkist, soapbox genaamd, komt oorspronkelijk uit Amerika. Een Amerikaanse zeepfabrikant had met zijn kinderen de grootste lol met zijn zelfgebouwde mini-auto s. Hij maakte ze van de houten kisten waarin hij zijn zeep verpakte. Het duurde niet lang of hij liet bouwtekeningen van de autootjes op zijn kisten tekenen. Ook verpakte hij enkele noodzakelijke verbindingsstukken met de zeep mee zodat iedereen de autootjes kon namaken. De verkoop van zijn zeep schoot de lucht in, want de zeepkisten werden razend populair! Toen in 1934 een journalist de eerste zeepkistenrace organiseerde was de hype helemaal compleet: er kwamen maar liefst 40.000 toeschouwers op af. Een nieuwe amusementsvorm was geboren.

Ook in Europa raakten wij al snel in de ban van de zeepkist: na WOII introduceerden onze Amerikaanse bevrijders niet alleen kauwgum, maar ook de zeepkistenrace bij ons. Al snel rolden we ook hier in volle vaart de hellingen af!

De TEROSS ZEEPKISTENWORKSHOP gaat veelal samen met een ZEEPKISTENRACE. Want wat is er mooier als met de zelfgebouwde creaties te gaan racen. Racen tegen de klok of tegen elkaar en om te kijken of alles wel degelijk is. De TEROSS ZEEPKISTENWORKSHOP is er voor jong en oud. In 5 varianten kan men zeepkistenbouwen, van basis met recycling materiaal tot professionele zeepkisten voor 4 volwassenen op luchtbanden.

Binnenkort treft u hier uitgebreide informatie.
proef