TEROSS EVENTS
ZEEPKISTENRACES Racen zonder motor voor jong en oud. Dat kan met de TEROSS ZEEPKISTENRACE. Sinds 1999 organiseerd TEROSS ZEEPKISTENRACES en ZEEPKISTENWORKSHOPS. Allemaal met het doel mensen op een basic manier te vermaken. Een paar planken, wielen, een stukje touw en wat spijkers, schroeven en bouten. Meer is er niet nodig voor een zeepkist.
De eerste zeepkist, soapbox genaamd, komt oorspronkelijk uit Amerika. Een Amerikaanse zeepfabrikant had met zijn kinderen de grootste lol met zijn zelfgebouwde mini-auto s. Hij maakte ze van de houten kisten waarin hij zijn zeep verpakte. Het duurde niet lang of hij liet bouwtekeningen van de autootjes op zijn kisten tekenen. Ook verpakte hij enkele noodzakelijke verbindingsstukken met de zeep mee zodat iedereen de autootjes kon namaken. De verkoop van zijn zeep schoot de lucht in, want de zeepkisten werden razend populair! Toen in 1934 een journalist de eerste zeepkistenrace organiseerde was de hype helemaal compleet: er kwamen maar liefst 40.000 toeschouwers op af. Een nieuwe amusementsvorm was geboren.

Ook in Europa raakten wij al snel in de ban van de zeepkist: na WOII introduceerden onze Amerikaanse bevrijders niet alleen kauwgum, maar ook de zeepkistenrace bij ons. Al snel rolden we ook hier in volle vaart de hellingen af! Naast de zeepkistenrace als publieksevenement, is deze activiteit ook voor u beschikbaar als bedrijfs- of familie-uitje. Ook kunt u eventueel vooraf in een zeepkistenworkshop, uw eigen bolides bouwen.

De TEROSS ZEEPKISTENRACE en -WORKSHOP zijn er voor jong en oud. Varierend van kleine karretjes op kinderwagenwielen, tot 4 persoons zeepkisten op kruiwagenwielen voor volwassenen.

Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.
proef