TEROSS EVENTS
VRIJGEZELLENFEESTJES: hou het leuk !
Voor vrijgezellenfeesten waarbij alcohol niet het hoofdbestanddeel is kunt u bij TEROSS terecht. Er zijn zoveel mogelijkheden dat er altijd wel een activiteit is welke u aanspreekt.
Volgens traditioneel gebruik is het aan de getuigen om een vrijgezellenfeest te verzorgen voor het aanstaande bruidspaar. Toch wordt er in deze hectische wereld steeds vaker van die traditie afgeweken. In veel gezinnen werken beide partners en is iedereen vaak ontzettend druk met werk en zijn er weinig mogelijkheden om naast de eigen werkzaamheden ook nog eens een feest te organiseren. Een vrijgezellenfeest hou je over het algemeen maar een keer. Het is dus zeker de moeite waard om de organisatie van het feest over te laten aan een professional, aan iemand die met niets anders bezig is! De organisator neemt een klant alle zorgen uit handen. De klant kan genieten van zijn eigen feest, zoals het hoort! Een ding staat voorop:

Bezorg de vrijgezel (len) een fantastisch vrijgezellenfeest.

Bepaal wie je uitnodigt op het vrijgezellenfeest.

Natuurlijk is het van belang dat je een uitgelezen gezelschap bij elkaar weet te sprokkelen waarmee een knallend vrijgezellenfeest gewaarborgd is. Houd hierbij steeds voor ogen met welke deelnemers je de vrijgezel een plezier doet. Schroom ook niet om notoire probleemmakers te weigeren, niemand heeft er baat bij als de kans zeer hoog is dat er iemand bij is die de zaak gaat vergallen.

Stel een budget, plaats en datum vast.

Probeer minimaal twee weken voor de bruiloft het vrijgezellenfeest te houden, temeer om de vrijgezel uitgebreid de tijd te geven weer te herstellen. Je zult moeten inventariseren wat de diverse deelnemers aan het vrijgezellenfeest willen uitgeven. De broer, zus of beste vriend(in) van de vrijgezel zijn vaak bereid om meer euro's aan dit vrijgezellenfeest te besteden dan een collega, verre neef of vroegere schoolvriend welke ook op de uitnodigingslijst staan. Je zult dus overleg met de deelnemers moeten voeren over de datum en de kosten, al is het alleen maar om tegen te gaan dat je maar met z'n vieren over blijft. Samen met ons als organisator kun je dan een plaats en datum gaan bepalen. Vaak is de plaats een beetje afhankelijk van hetgeen je wilt gaan doen.

Budget: Om je een idee te geven over de kosten die je tegen zult kunnen komen. Als je tegenwoordig op stap gaat red je het niet met 80,- euro per persoon, zeerzeker niet op een vrijgezellenavond. Een gemiddeld etentje kost (low-budget) al minimaal 25,- euro en als je daarna nog het feestgedruis in wilt duiken zul je niet minder uitgeven. Vergelijk de kosten van het vrijgezellenavondje maar eens met een normaal avondje stappen. Een dagdeel kun je leuk vullen met activiteiten onder de 35,- euro(steppen, kano - & badkuipvaren, een speurtocht, een spoedcursus boer/boerin, een workshop bonbons maken e.d.)

Laat dingen niet uit de hand lopen.

Want ook bij vrijgezellenfeesten geldt:

Drank is leuk maar beslist niet noodzakelijk voor het welslagen van een evenement. Drank hoeft beslist niet het hoofdbestanddeel van de dag te zijn, maar zie als een middel om wat weerstand weg te nemen. De feesten waarbij de vrijgezel op het laatst zijn/haar eigen naam niet meer kan uitspreken zijn maar al veel te vaak gehouden. Zorg vooraf wel voor een gedegen terugreis want zelf terug lopen, laat staan terugrijden, is voor de vrijgezel geen leuke afsluiting van het feest. Ook kun je een geschikte plek zoeken om, wellicht gezamenlijk, te overnachten. De ochtend daarna compenseer je met een goed ontbijt heel wat grappen en grollen die je de dag daarvoor hebt uitgehaald. Let er wel op dat deze grappen en grollen, die je met de vrijgezel uitspookt, niet meer leuk zijn als je er een bruiloft mee verkloot. Laat hem/haar geen fratsen uithalen die werkelijk gevaar op kunnen leveren. Ook kan je niet van een succes spreken wanneer de vrijgezel te bezopen is om deel te nemen aan de laatste onderdelen van zijn/haar feest en al voor de maaltijd herstel werkzaamheden nodig heeft om de rest nog fysiek mee te maken.

Een vrijgezellenfeest moet niet maar mag!

Als je na alle voorgaande kreten denkt dat een vrijgezellenfeest een must is: niets is minder waar. Je kunt evengoed een geweldig huwelijksfeest hebben zonder dat je in de week daarvoor een vrijgezellenfeest hebt ondergaan. Het is maar net waar je zin in hebt, en je hoofd en budget naar staan. De keus is aan jezelf, en aan niemand anders.

Vergeet de fototoestellen niet.

Nog beter zijn misschien filmcamera s want een vrijgezellenfeest is altijd bijzonder. Het is dan leuk om later, samen met je partner, van elkaar de foto’s en beelden terug te kunnen kijken van het feest van je partner en dan samen nagenieten van de pret die de vrijgezellenavonden hebben opgeleverd. Bij een door TEROSS georganiseerd evenement worden er altijd foto's gemaakt. Deze foto s worden later op een CD gezet en aan de opdrachtgevers verstrekt. Wij vragen ook altijd aan de mensen die foto's maken of ze deze beschikbaar willen stellen.

Een vrijgezellenfeest blijft in je geheugen gegrift!

Dat is tenminste wel de bedoeling van een vrijgezellenfeest. Zelfs al een stel al jarenlang bij elkaar is kan er nog uitgebreid nagepraat (en nagelachen!) worden over de belevenissen tijdens de wederzijdse vrijgezellenfeesten. Daar doe je het tenslotte voor.

Wat ga je doen.

Over de activiteiten tijdens een vrijgezellenfeest lopen de meningen nogal uiteen. Veelal is budget, de beschikbare tijd en eventueel een voorgeschiedenis bepalend voor wat je wilt gaan doen. De "eerste" van een groep is vaak trendsetter voor de rest van de groep. Als je globaal kijkt zijn de ideeen onbegrensd. Wat de een leuk vind, daar houd de ander dan weer niet van. Workshops en actieve uitstapjes behoren toch meestal wel tot de favoriete items. Wij hebben goede ervaring in een gelijktijdige vrijgezellenfeest van beide partners. Hierbij is het niet zo dat beide partners hetzelfde programma verwerken qua activiteiten maar wel gelijk van duur en overeenkomstige inhoud.

Voor verdere informatie is contact gewenst.

Als U de organisatie van een vrijgezellenfeest aan ons overlaat bent u verzekerd van de beste voorzieningen, simpelweg omdat wij de weg kennen en over een breed netwerk beschikken. Kortweg organiseren wij een vrijgezellenfeest zoals u dat wenst. Voor een acceptabele vooraf overeengekomen prijs.

De keus is geheel aan u! Wij doen het graag.
proef