proef TEROSS EVENTS
GEOCACHING:

Geocaching is een outdoor game, waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde geocache (schat) te vinden. Voor meer informatie over geocaching kijkt u op: hier.

TEROSS is zelf fervent geocacher en streeft erna gemiddeld 1 geocache per dag te vinden.

De hobby wordt in stand gehouden door de geocachers zelf. Caches worden namelijk geplaatst door geocachers en niet door commerciele organisaties of bedrijven.

Ook TEROSS wil een bijdrage leveren om deze hobby in stand houden. TEROSS doet dat, niet door het leggen van caches maar, door het geven van cursussen. Op deze manier leert hij enthousiaste geocachers de kneepjes van het vak. TEROSS geocache cursussen worden standaard gegeven in Oss of Gorinchem. Het maximale aantal deelnemers is 8. Bij voldoende deelname kan de cursus ook op andere plaatsen worden gegeven. Er zijn cursussen op drie niveaus, en een praktijk dag

-- BASIS
In de basiscursus leert u in twee dagen:

-- het gebruik van de GPS ontvanger
-- geocaching etiketten
-- geocache uitvoeringen
-- geocache moeilijkheidsgraden
-- geocache terreinwaardes
Ieder dag bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte.
Het praktijkgedeelte gaat tot:
-- moeilijkheidsgraad t/m D2
-- terreinwaarde t/m T2.

GEVORDERDEN 1
In de cursus GEVORDERDEN 1 leert u in een dag:

-- verdieping van de basistheorie
-- praktijk t/m moeilijkheidsgraad D3
-- praktijk t/m terreinwaarde T4

GEVORDERDEN 2
In de cursus GEVORDERDEN 2 leert u in een dag:

-- verdieping van de basistheorie
-- praktijk t/m moeilijkheidsgraad D5
-- praktijk t/m terreinwaarde T5

De praktijk wordt zowel gedaan met reguliere en openbare caches, alsmede TEROSS caches. De TEROSS caches zijn niet gepubliceerd bij geocaching websites en uitsluitend voor TEROSS cursussen of events beschikbaar.

PRAKTIJKDAG
Tijdens de PRAKTIJKDAG gaan we geoches bezoeken met hoge terreinwaarde. Speciaal voor cachers welke bijvoorbeeld geen klimattributen hebben maar wel eens willen klimmen. Het is zeker geen klimcursus maar onder deskundige leiding kunt u een aantal klimcaches doen. Het materiaal wordt door TEROSS beschikbaar gesteld. Bij voldoende belangstelling is er ook de mogelijkheid om vaarcaches te bezoeken in plaats van klimcaches. Interesse? Neem contact op via een van de geboden mogelijkheden.
proef TEROSS EVENTS