proef

TEROSS EVENTS
FIETSTOCHTEN: Naast autopuzzelritten en droppingen behoren fietstochten tot de langstlopende TEROSS activiteiten. Voor de individuele fietsers zijn er bij de VVV en op het internet legio routes te verkrijgen. De doelgroep van TEROSS zijn personeel- buurt- en sportverenigingen alsmede alle andere groepen welke er eens samen lekker uit willen zijn. Deze fietstochten organiseren wij vanuit Oss door geheel Nederland.

Fotopuzzeltocht Deze vorm van puzzeltocht is zowel bij de fiets- als auto activiteiten succesvol. Een systeem waarbij iedereen groot en klein voor de volle 100% kan deelnemen. Van start naar finish dient een eenvoudige routebeschrijving te worden gevolgd waarbij zich 'geen addertjes onder het gras' bevinden. Deze route voert u langs bepaalde orientatiepunten alwaar dient te worden gezocht naar gefotografeerde objecten. Tijdens het rijden van de route kunnen bemande controleposten geplaatst alwaar spellen en opdrachten uitgevoerd kunnen worden.
De resultaten van deze foto-opdrachten en spellen bepalen uiteindelijk de einduitslag. Een systeem waarbij de gezelligheid voorop staat en de resultaten van ondergeschikt belang zijn.

De gemiddelde snelheid van een fietspuzzeltocht is ca. 9 km/uur.

TEROSS HS

Orientatietocht Wil men wat meer competitie inbouwen dan is er de mogelijkheid voor een orientatietocht. Dit is een fietstocht waarbij de uitzetter een route bedenkt en deze voorzien van valkuilen zo eenvoudig mogelijk aan de fietsers presenteert. De min of meer cryptische omschrijving brengt u van start naar finish. De kunst is nu om niet in de valkuilen van de uitzetter te trappen en zo lang mogelijk de juiste route te blijven volgen. De uitzetter probeert u via de routebeschrijving met valkuilen vele malen op een dwaalspoor te brengen. Dit doet hij door behalve simpele opdrachten als -2e weg rechts- of -einde weg links- ook puzzel - elementen in te bouwen in de routebeschrijving.

TEROSS HS

U hoeft echter niet bang te zijn om te verdwalen, aangezien een verkeerde beslissing op slinkse wijze zal worden gecorrigeerd. Indien U fout gaat zult u altijd worden opgevangen door een routewijziging waarmee u automatisch weer op de goede route komt en deze kunt vervolgen. Deze route aanwijzingen staan echter niet alleen op de -foute- route om u weer terug te brengen maar ook op de goede route, om zo te controleren of u daar bent geweest. Het niet volgen van de correcte route levert strafpunten op. De winnaar van de tocht is de groep met het minste aantal strafpunten. Verder moet u weten dat typefouten in een routebeschrijving niet bestaan! Als een woord in een route-opdracht niet juist is, heeft de uitzetter dat bewust gedaan! Vaak leidt een dergelijke opdracht tot de status -onuitvoerbaar- en dient u rechtdoor te rijden tot u wordt opgevangen door een routewijziging. Soms ook dient u naar iets heel anders te zoeken dan op het eerste gezicht lijkt.
--Typefouten komen in meerdere vormen voor. Enkele bekende foeven zijn hier weergeven.

TEROSS HS

--Taalfouten
-- beruchte woorden als grasprietjes (een 's' te weinig) of zessenzestig (een 's' te veel)
-- Afkortingen
-- is een in de routebeschrijving opgenomen afkorting wel toegestaan volgens het reglement?
-- Teksten
-- staat een tekst in de routebeschrijving wel in hoofdletters en tussen aanhalingstekens? Staat er geen afbreekstreepje binnen de tekst?
-- Controlepunten
-- staat er geen DLVV in plaats van DLW op het bordje dat een doodlopende weg aangeeft?
-- Interpunctie
-- voor een appel en een ei krijgt u een .......... of een glas water dat verhelderend werkt!
-- Routefouten
-- staan alle routeopdrachten in de routebeschrijving wel in een oplopende volgorde?

Puzzeltocht Bij een fietspuzzeltocht zijn er verschillende mogelijkheden om een tot een routeopdracht te komen. Dit kan via kaartlezen VVV routes, routebeschrijving of situatie tekeningen. Voor de recreatieve rijder is de routebeschrijving in de vorm van een puzzeltocht het meest interessant en sfeervol. Het voordeel van een puzzeltocht is dat buiten het recreatieve karakter de tocht wordt gereden met een veelal beknopt reglement. Wie heeft er niet eens een fietstocht gereden op een Koninginnedag, of bij een voetbalclub of buurtvereniging? Zie verder ook fotopuzzeltocht en orientatietocht voor andere mogelijkheden en een uitgebreidere omschrijving. Door het recreatieve karakter worden fietstochten veelal gereden met meerdere personen in een groep.

TEROSS is u graag van dienst, indien u uw wensen aan ons bekend maakt maken wij graag een passend voorstel.
TEROSS
Hans Terwindt EMa 20 april 2019
proef

TEROSS EVENTS