TEROSS EVENTS
DROPPING: TEROSS droppingen zijn er in verschillende uitvoeringen. Van traditionele droppingen, speurtochten totaan de moderne GPS droppingen. Droppingen vinden bij voorkeur plaats in de schemering of 's nachts. In Nederland mag, niet zomaar "gedropt" worden. TEROSS houdt zich bij de organisatie van droppingen aan de daarvoor geldende richtlijnen en vraagt altijd een vergunning aan bij de desbetreffende instanties.

De traditionele dropping is een van de activiteiten welke TEROSS al sinds haar ontstaan organiseert. De deelnemers worden gedropt, op een bepaald punt, en vanaf dit punt moeten ze de weg terugvinden naar het begin. Onderweg van het droppingspunt naar huis moeten verschillende opdrachten worden uitgevoerd. Het transport naar het droppingspunt vond plaats met een geblindeerde bus. Nu tijden en technieken veranderd zijn, hanteert TEROSS deze opzet nog steeds. De TEROSS traditionele dropping is zo opgebouwd dat het gebruik van moderne navigatie apparatuur geen voordeel biedt. Er zijn alternatieven gevonden voor de geblindeerde bus. Dit hoofdzakelijk uit kostenoverweging.

De speurtocht dropping Wordt een dropping bij daglicht gehouden, dan valt dit bij TEROSS onder de noemer speurtocht. Het systeem is hetzelfde, maar de omstandigheden anders.

De GPS dropping Moderne technieken zoals GPS en GSM kunnen uitstekend worden gebruikt voor navigatie. Voor de opdrachten onderweg, van het droppingspunt naar huis, zullen deze dan ook moetene worden ingezet. De benodigede GPS wordt door TEROSS verstrekt, terwijl er in de groep minimaal een smartphone aanwezig moet zijn. Zo kunnen wij de organisatie kosten laag houden.

Tijdens een dropping krijgen de deelnemers een noodenvelop mee. Mochten ze verdwalen dan mag deze worden geopend. Met de aanwezige gegevens kan de terugweg worden gevonden of hulp worden ingeroepen.

Aan een dropping neemt men deel in groepsverband, varierend van 3 t/m maximaal 6 personen. Bij jonge deelnemers is begeleiding per groep gewenst. Het niveau van de dropping wordt aangepast per leeftijdscategorie. TEROSS droppingen zijn geschikt voor 6 t/m 70 jaar.

Naast de hiervoor vermelde droppingen heeft TEROSS nog een aantal varianten in het programma:

-- Hike
-- Survival
Neem voor informatie contact met ons op via een van de geboden mogelijkheden.
proef